Betonski blokovi

Razvili smo inovativni proizvod koji je već omogućio jednostavniju i znatno bržu izvedbu potpornih konstrukcija za stabilizaciju nasipa različitih vrsta, za potrebe formiranja terasa i osiguranja ploha prometnica bilo ispod ili iznad zida, izvedbe skladišnog prostora rasutih materijala te konstrukcija raznih namjena. 

Riječ je o montažno modularnim betonskim blokovima izvedenih kao puni monolit. Jedinstvena su komponenta ”Lego” sustava gradnje.

Modularni dizajn za suhu gradnju

Goldfren betonski blokovi, koji se nazivaju i betonske „Lego“ kocke, namijenjeni su za izradu pregradnih zidova, vizualnih barijera, boksova za razne namjene, natkrivenih objekata i drugih konstrukcija.

Odlikuje ih izuzetno lagano slaganje bez veziva, po principu utor-pero, mogućnost rastavljanja i nebrojenog preslagivanja. To znači da se objekti mogu brzo i lako postaviti, premjestiti ili prilagoditi promjenjivim potrebama na terenu.

Jednostavno i brzo slaganje

Tipskim projektom se ne predviđa posebna konstrukcija za temeljenje blokova, osim sloja za poravnanje koji će omogućiti pravilno kontinuirano slaganje prvog reda blokova. Kod iskopa i temeljenja na čvrstim podlogama (kompaktna ili raspucala stijena, konsolidirano prirodno tlo) treba voditi računa o točnosti iskopa, a slojem mršavog betona (C-16/20) ili tamponskim slojem, treba izvršiti potrebne korekcije ravnine početnog slaganja.

Kod kaskadnih temelja, također treba voditi računa da kaskade budu modularne s blokovima ili je na tom mjestu potrebno izvesti dilatacijski prekid zida.

Montažni betonski blokovi mogu se slagati primjenom kliješta, hvataljke – ankera na blokovima prikopčanih na dizalicu ili granu bagera te uz pomoć prihvata za viljuškar.

O lakoći montaže dovoljno govori činjenica da je konstrukciju od 10m2 moguće završiti već za 1:30h!

Slaganje betonskih blokova omogućuje jednostavne prelaske i kaskade na temeljnoj razini kada to zahtijeva konfiguracija terena. Kada zid završava na kosini terena koja se blago penje, niži red se prestaje slagati, a viši nastavlja uz padinu, sa osiguranom samostalnom stabilnošću. Isto tako, prekidi se mogu izvesti i po kruni zida, tako da se geometrija zida u nastavku spusti za jedan red, po svim redovima u presjeku zida.

U suradnji sa Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci izrađen je glavni projekt za tipske potporne zidove od modularnih betonskih blokova. Najveća visina zida za najpovoljnije uvjete opterećenja je 4,80 m (6 redova). Potporni zidovi visine više od 5,0 m prema Pravilniku podliježu reviziji, te se moraju projektirati prema prilici i ne mogu se izvoditi tipski. 

Za razliku od tradicionalnih građevinskih metoda, izgradnja s Goldfren betonskim blokovima ne zahtijeva izvođenje dilatacija, jer je svaki blok samostalna dilatacijska cjelina.

To znači da su konstrukcije fleksibilnije i otpornije na pucanje i druge uobičajene probleme koji proizlaze iz termalnog širenja i skupljanja.

Betonskim blokovima grade se skladišta, zidovi, vizualne barijere

Goldfren betonski blokovi su iznimno svestrani. Mogu se koristiti za izgradnju boksova za skladištenje silaža, frakcija agregata, sijena i slično. Također su idealni za izvedbu ogradnih – parapetnih zidova, vizualnih barijera i zidova protiv buke.

Certifikat o sukladnosti tvorničke kvalitete proizvodnje

Goldfren modularni betonski blok je proizvod koji ima certifikat o sukladnosti tvorničke kvalitete proizvodnje. To osigurava da svaki blok koji napusti tvornicu zadovoljava najviše standarde kvalitete i čvrstoće.

 

Tehničke specifikacije betonskih blokova

Modularni betonski blokovi predstavljaju malu revoluciju u svijetu graditeljstva na našim prostorima. Njihova čvrstoća, fleksibilnost i višestruka primjena čine ih idealnim rješenjem za razne građevinske projekte.

Proizvodi se i u ponudi se već danas mogu pronaći 35 različitih modela od minimalno 30, 40, 60 cm do maksimalno 80 cm širine.

Zidovi koji su pod utjecajem promjenjivog opterećenja grade se od masivnijih blokova dok se primjerice, za vizualne barijere i zidove protiv buke koriste manje masivni blokovi.

Bilo da se radi o izgradnji potpornih zidova, skladištenju materijala, izradi terasa ili postavljanju vizualnih barijera, betonski blokovi pružaju brzo, pouzdano i dugotrajno rješenje. S Goldfren betonskim blokovima, gradnja je brža, jednostavnija i efikasnija!

Isplanirajte svoj sljedeći građevinski projekt s modularnim betonskim blokovima i iskoristite prednosti inovativnog ‘lego’ sustava suhe gradnje. 

Kontaktirajte nas i saznajte kako modularni betonski blokovi mogu pomoći u realizaciji vašeg idućeg građevinskog projekta.

betonski blokovi goldfren

Ostale usluge

Obratite nam se za sva pitanja ili zaposlenje...

Kontaktiraj nas